Германия призова за голяма промяна в ЕС

Настоява за решения с мнозинство
4 яну 2023 22:47, Росен Стойчев
109
Германия призова за голяма промяна в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС не може да позволява неговите решения да бъдат спирани от отделни държави, обяви германският външен министър Аналена Бербок, съобщи RTL.

Тя отново защити взимането на решения с мнозинство. Според нея това ще гарантира справедливи решения за всички държави.

В момента важните решения в групата могат да се вземат само с пълно мнозинство.

Още по темата
Това затруднява въвеждането на важни промени.

Бербок смята, че групата трябва да действа резултатно и бързо. И добави, че европейските държави често са затруднени дори да изготвят съобщения за пресата.

Това е така, защото няма съгласие по определена формулировка. Все още много държави са против взимането на решения с обикновено мнозинство.

Предстоят преговори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Гаден дебил преди 1 година
Е, ще си дойдат нещата на място. То е ясно, че бедният не може да дава акъл на богатия...
77
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Евро съюза се управлява от коронпирани нацисти нищо добро нени очаква съсипаха Европа .Наглите коронпирани *** тръгвате по пътя на Украина
76
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решава например с обикновено мнозинство ЕС да приеме директно С. Македония в ЕС, въпреки гарите с всичко българско в тази измислена,, държава" и хоп, никакво вето не може да има от страна на България.
75
5
 
21
 
! Отговори
Един преди 1 година
До Христо ХристовПравилно, нато е фащ. Нато трябва да се разпадне. На Европа и трябват Европейски въоръжени сили, без диктовка от друг континент.
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*ЕС не може да позволява неговите решения да бъдат спирани от отделни държави,обяви германският външен министър Аналена Бербок,* защо да не могат да бъдат спирани!Всички като в СССР ли трябва под строй да изпълняват всичко, лошо или добро, никой да няма право на глас!Нямат ли държавите право на добри решения и политики за страните си?Къде е свободата, сега за държавите, утре за хората!Кой каза,че зелените политики на зелената Бербок и Германия са правилни и добри за целия ЕС и да се налагат!
73
4
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 година
Малко обърка процедурата Ленче. Първо натискаш Унгария и я наказваш, после искаш обикновенно мнозинство, така че да се гавриш спокойно с Унгария или да наказваш други непослушковци. Трябваше първо да се мазниш на Унгария, после да приемеш обикновенно мнозинство и после да извадиш точилката и да налагаш Орбан. Просто ти не очакваше, че някой ще ти каже нещо на въпреки, зер пак станахте фюрери ми се струва.
72
2
 
8
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
Аналена лично да ми обясни как смята да направи това! В няколкочасов сеанс искам да е обяснението!
71
7
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 89 "Единна МРЗ и пенсия...." - мечтата на неграмотните некадърници.
70
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 94 "Просто ФАЩ да излезнат от НАТО...." - НАТО, това е САЩ.
69
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 95 "С помощта на продажните ни политици." - които биват избирани от немците. Не е чудно, че тези немци са пример за балканските про'с'таци и за ниой друг.
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превърнаха ни в жалко подобие на държава. С помощта на продажните ни политици.
67
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто ФАЩ да излезнат от НАТО.И без това се чудят къде да запалят в ЕС война,за да има повод да си довлекат войската да я храним и да продават оръжия,които да изплащат хората до 109-то коляно.
66
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без собствена армия, ЕС няма да просъществува дълго. Ако днес ЕС имаше своя армия, независима от страни извън Европа, нямаше да сме на тоя хал. Щяхме сами да решаваме как да постъпим с Украйна. И със 99,9% сигурност тая война дори нямаше да е започнала. Европа е роб. От древно време се знае, че държава без армия е робска държава. Ако искаш независимост, трябва да имаш с какво да я отстояваш. Иска се армия от можещи и свои, а не от меки.
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На германци и французи много им се иска да установят лостовете за функционирането на ЕС на най-малко две нива - те да са лидерите, а мнението на периферията да остане без особена тежест. Чичо Орбан ги поизпоти яко с ветото и са на страх да не би и други ( главно източни) членове да последват примера му.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на бас, че ще искат даването на оръжия и влизането във война да стане д обикновено мнозинство, защото не е "важно" решение. А приемането ни в Шенген ще остане в графа свръх важни решения, което ще се взима с абсолютно мнозинство. Аналена в действия.
63
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая леля иска да налага тоталитаризъм.Това дето ние наричахме свободен свят се превърна в нещо много по-зле от това което беше при бай Тошо
62
4
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 80 ЕС допусна огромна грешка още със създаването си. Основна вина има Меркел.Строга охрана на външните граници.Единна МРЗ и пенсия.Създаване на европейска армия.И още.....
61
2
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Хххх 84 Сега разбрахте ли колко силно Великобритания съжалява за напускането на ЕС ?
60
2
 
8
 
! Отговори
Зиг Хайл преди 1 година
Освен това третият райх (ЕС), трябва да анексира Австрия, да нападне Полша, да бомбардира Лондон и да отвори концлагерите.
59
4
 
20
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Сега разбрахте ли защо Великобритания напусна изчерпания проект ЕС.